top of page

Wat is de beste laser voor ontharingsbehandelingen in 2024?

We weten hoe uitdagend het is om met ongewenst haar om te gaan en de constante strijd om een gladde huid te behouden. Als dat bij jou past, vraag je je misschien af: "Wat is de beste laser voor ontharing?"


Omdat er zoveel keuzes zijn, is het heel begrijpelijk dat je in de war raakt over wat echt het beste voor je is. Maar maak je geen zorgen, we zijn hier om je te helpen de perfecte oplossing te vinden om voorgoed van ongewenst haar af te komen.


In 2024 is de topkeuze voor ontharing diode lasers. Deze lasers zijn super nauwkeurig en zeer effectief in het richten op haarzakjes zonder al te veel ongemak te veroorzaken. Andere opties zijn Alexandrite, Nd: YAG of IPL laser, afhankelijk van je huidtype en haarkleur.


Lees verder om details te krijgen over elke laseroptie en de perfecte oplossing te vinden die is afgestemd op jouw specifieke behoeften en voorkeuren.


Soorten lasers gebruikt bij ontharingsbehandelingen

Wat is de beste laser voor ontharingsbehandelingen

In 2024 hebben technologische vooruitgangen geleid tot een verscheidenheid aan lasers die worden gebruikt bij ontharingsbehandelingen. Van traditionele diode lasers tot innovatieve alexandriet- en Nd:YAG, elk biedt unieke voordelen en effectiviteit bij het richten op ongewenst haar.


Het begrijpen van deze verschillende typen is cruciaal om de beste ontharing in Amsterdam te krijgen en optimale resultaten te garanderen. Hier zijn alle details die je moet weten!


1. Diode Laser

Als je op zoek bent naar een ontharingsbehandeling die effectief, comfortabel en geschikt is voor een breed scala aan huidtinten en haartypes, is de diode laser een populaire en betrouwbare optie om te overwegen.


Dit is het meest populaire type laser dat veel wordt gebruikt in dermatologische klinieken en medische spa's voor langdurige ontharingsbehandelingen.


Een van de belangrijkste voordelen van diode laser is de veelzijdigheid in het effectief behandelen van verschillende huid- en haartypes met minimaal ongemak.


Hoe werkt het?


Een diode laser werkt door een specifieke golflengte van licht uit te zenden die nauwkeurig het melaninepigment in je haarzakjes richt. Wanneer dit licht wordt geabsorbeerd, wordt het omgezet in warmte-energie, waardoor de wortel van het follikel effectief wordt beschadigd en toekomstige haargroei wordt belemmerd.


Dit proces zorgt voor de verwijdering van ongewenst haar terwijl de omliggende huid wordt beschermd tegen schade. Dankzij het vermogen om selectief melanine te richten, zijn diode lasers geschikt voor een breed scala aan huidtinten en haarkleuren.


Gedurende de behandelingssessie wordt de laser methodisch over je huid geleid, waarbij gecontroleerde energie aan de haarzakjes wordt afgegeven. Over meerdere sessies heen, valt het behandelde haar geleidelijk uit, wat resulteert in significante en langdurige haarvermindering.

Wat is het beste?

Reden om te vermijden

 • Zeer effectief bij het verminderen van ongewenste haargroei.

 • Krachtig haarreductieproces.

 • Geschikt voor verschillende huidtypes en haarkleuren.

 • Behandelt grotere gebieden snel.

 • Comfortabele optie

 • Niet het meest effectief voor zeer lichte huid met donker haar.

 • Meerdere sessies nodig.

 • Meerdere sessies nodig.

2. Alexandrite Laser

Bij het overwegen van een ontharingsbehandeling, valt de Alexandrite Laser op als een formidabele optie. Algemeen erkend om zijn efficiëntie en effectiviteit, heeft dit type laser zijn plaats verdiend als een topkandidaat in de wereld van dermatologische klinieken en medische spa's.


Het biedt een comfortabele en gemakkelijke ervaring. Veel patiënten melden minimaal ongemak tijdens de behandelingen, wat het een populaire keuze maakt voor degenen die op zoek zijn naar een naadloze en efficiënte ontharingsreis.


Hoe werkt het?


De Alexandrite Laser werkt door een specifieke golflengte van licht uit te zenden op 755 nanometer, die wordt geabsorbeerd door het melaninepigment in de haarzakjes. Deze absorptie leidt tot de omzetting van lichtenergie in warmte, waardoor de structuur van de haarzakjes effectief wordt beschadigd.


Dit proces, bekend als selectieve fotothermolyse, verstoort het vermogen van de follikels om nieuwe haargroei te produceren terwijl schade aan de omliggende huid wordt geminimaliseerd.


Tijdens behandelingssessies wordt de Alexandrite Laser zorgvuldig over het doelgebied geleid, waarbij gecontroleerde energiepulsen aan de haarzakjes worden afgegeven.


Over meerdere sessies heen vernietigt de door de laser opgewekte warmte geleidelijk de follikels, wat resulteert in een significante vermindering van de haargroei.

Wat is het beste?

Reden om te vermijden

 • Minimale ongemak.

 • Zeer effectief.

 • Snelle ontharingsbehandeling.

 • Behandelt verschillende huid- en haartypes.

 • Biedt langdurige resultaten.

 • Meerdere behandelsessies nodig.

 • Kan hyperpigmentatie veroorzaken bij zeer donkere huid.

3. Nd: YAG Laser

Als je een donkere huid hebt en overweegt laserontharing, dan kan de Nd:YAG-laser perfect bij je passen!


In tegenstelling tot sommige lasers die hyperpigmentatie (verdonkering) op een donkere huid kunnen veroorzaken, staat de Nd:YAG-laser bekend om zijn superieure veiligheidsprofiel. De langere golflengte minimaliseert dit risico, waardoor het een meer geschikte optie is voor verschillende huidtinten.


Zelfs als je dikker, grover haar hebt, kan je vaak een laser vinden die geschikt is. De Nd:YAG-laser is tot de taak in staat.


Het is bijzonder effectief in het richten op dit type haar, waardoor het een uitstekende keuze is voor langdurige haarvermindering op gebieden zoals benen en oksels.


Hoe werkt het?


De Nd:YAG-laser zendt een precieze golflengte van licht uit (1064 nanometer) met een superkracht: het wordt aangetrokken door melanine. In dit geval richt de laserstraal zich op de melanine die geconcentreerd is in het haarzakje.


Zodra de melanine het licht absorbeert, ondergaat de lichtenergie een transformatie. Het wordt omgezet in warmte, wat een zeer gerichte zone van intense warmte binnen het haarzakje creëert.


Deze warmte-uitbarsting is geen spa-behandeling voor het haarzakje. Het verstoort en beschadigt de structuren die cruciaal zijn voor haargroei, waardoor het vermogen om nieuw haar te produceren effectief wordt uitgeschakeld.Wat is het beste?

Reden om te vermijden

 • Veilig voor donkere huidtinten.

 • Bereikt diepe haarzakjes.

 • Effectief op grover haar.

 • Richten op hardnekkige haargroei.

 • Meer sessies nodig.

 • Kan minder comfortabel zijn.

4. Intense Pulsed Light (IPL)

Als je op zoek bent naar een alternatief voor laserontharing, vooral als je een lichtere huid hebt, dan is Intense Pulsed Light (IPL) technologie misschien het overwegen waard.


In tegenstelling tot lasers die een enkele, geconcentreerde straal uitzenden, gebruikt IPL een breder spectrum van lichtpulsen. Dit maakt het minder precies dan lasers, maar mogelijk zachter voor de huid, vooral voor degenen met een lichtere teint die gevoeliger kunnen zijn voor irritatie door lasers.


Een ander belangrijk voordeel van IPL is dat het grotere gebieden zoals de rug, borst of benen sneller kan behandelen vergeleken met kleinere laserhandstukken. Dit kan IPL een efficiënte optie maken voor degenen die ongewenst haar op grote delen van het lichaam willen aanpakken.


Hoe werkt het?


Het IPL-apparaat zendt een korte, krachtige lichtpuls uit over het behandelgebied. Deze lichtpuls bevat een reeks golflengten, waarvan sommige bij voorkeur worden geabsorbeerd door melanine, het pigment dat het haar zijn kleur geeft.


Wanneer de melanine in het haarzakje deze specifieke golflengten van licht absorbeert, wordt de energie omgezet in warmte.


Deze geconcentreerde warmte binnen het haarzakje verstoort de structuren die verantwoordelijk zijn voor haargroei. Deze structuren, zoals de bulge en papilla, zijn essentieel voor de productie van nieuw haar. Door ze te beschadigen, belemmert IPL het vermogen van het haarzakje om toekomstige haargroei te produceren.

Wat is het beste?

Reden om te vermijden

 • Veiligst voor lichtere huidtinten.

 • Effectief voor fijner haar.

 • Niet-invasieve behandeling.

 • Snellere ontharingsbehandeling.

 • Kosteneffectieve optie.

 • Niet aanbevolen voor donkere huid.

 • Minder nauwkeurig dan lasers.

 • Misschien niet zo effectief op zeer grof of donker haar.

5. Ruby Laser Hair Removal

De Ruby laser, hoewel vandaag niet meer zo gebruikelijk, was een van de pioniers in de wereld van de lasertechnologie.


Het proces omvat het gebruik van een Ruby laser, die pulsen van licht uitzendt op een specifieke golflengte (694 nanometer). Deze golflengte wordt geabsorbeerd door het melaninepigment aanwezig in de haarzakjes, wat leidt tot thermische schade en vernietiging van de follikels.


Veel Ruby lasersystemen hebben een ingebouwd koelsysteem. Dit continue koelmechanisme helpt ongemak tijdens de behandeling te minimaliseren, waardoor het proces toleranter is in vergelijking met sommige andere methoden voor laserontharing. Bovendien zorgt de ruimte tussen de laserpulsen ervoor dat de huid de tijd heeft om warmte af te voeren, wat het ongemak verder vermindert.

Wat is het beste?

Reden om te vermijden

 • Effectief voor een lichte huid.

 • Langdurige resultaten.

 • Verminderde haargroei.

 • Ingebouwd koelsysteem.

 • Mogelijk minder pijnlijk.

 • Minder krachtig dan nieuwere opties.

 • Niet ideaal voor donkere huidtinten of gebruinde huid.

 • Richt zich op kleine huidgebieden.

Factoren om te overwegen bij het kiezen van een laser voor je ontharing

 salon voor laserontharing in Amsterdam

Bij het overwegen van lasers voor ontharing is het kiezen van het juiste type cruciaal voor het bereiken van veilige, effectieve en bevredigende resultaten. Hier zijn enkele belangrijke factoren om in gedachten te houden:


1. Huidskleur & Haartypes:


Verschillende lasers zijn geoptimaliseerd voor specifieke huid- en haartypes. Zo reageren mensen met een lichte huid en donker haar doorgaans goed op lasers die melanine aanpakken, zoals Alexandrite- of Diode-lasers.


Aan de andere kant hebben mensen met een donkerdere huidskleur lasers nodig die minder waarschijnlijk pigmentatieveranderingen veroorzaken, zoals Nd:YAG-lasers.


2. Gewenste Resultaten en Pijn tolerantie:  


Moet evalueren hoe langdurig en permanent je wilt dat de resultaten zijn. Sommige lasers bieden meer permanente haarvermindering, terwijl andere mogelijk meer frequente bijwerksessies vereisen.


Bovendien verschillen lasers in comfortniveaus. Sommige gebruiken koelmechanismen om ongemak tijdens de behandeling te minimaliseren.


3. Kosten en Behandelingsduur: 


Laserontharing is een investering, en de kosten kunnen variëren afhankelijk van de gekozen laser, het behandelingsgebied en het aantal benodigde sessies. Bovendien kunnen sommige lasers grotere gebieden sneller behandelen, wat van invloed is op de totale behandeltijd.


4. Expertise van de Behandelaar:  


Kies altijd een gekwalificeerde professional met ervaring in het gebruik van de specifieke laser die je overweegt. Hun expertise en kennis zijn cruciaal voor het bereiken van veilige en effectieve resultaten.


Waar vind je betrouwbare laserontharing in Amsterdam?


Als je op zoek bent naar een betrouwbare salon voor laserontharing in Amsterdam, hoef je niet verder te zoeken dan Lana Skyne.


Beroemd om haar expertise en geavanceerde technologie, biedt Lana Skyne een gepersonaliseerde aanpak om aan jouw specifieke behoeften te voldoen. Gelegen in het hart van de stad, biedt de kliniek een gastvrije ambiance en een team van deskundige professionals die zich inzetten om jouw comfort en tevredenheid tijdens het hele proces te waarborgen.


Dus waar wacht je nog op? Plan een consultatie bij Lana Skyne en ervaar het verschil zelf. Ze kunnen zomaar jouw geheime wapen zijn voor meer zelfvertrouwen na jouw volgende ontharingsbehandeling!


Tot slot!


Samenvattend varieert de optimale laser voor ontharing afhankelijk van factoren zoals huidtype, haarkleur en persoonlijke voorkeuren.


Raadpleeg een dermatoloog of laser specialist om de meest geschikte optie te bepalen. Hun expertise zorgt voor veilige en effectieve lasers voor ontharing, afgestemd op individuele behoeften.


コメント


bottom of page